علی تجویدی متولد سال ۱۲۹۸ در تهران و خیابان ری می باشد. پدر او نیز هنرمند بوده و در موسیقی و نواختن تار، شاگرد درویش، و در نقاشی شاگرد کمال الملک بود. علی تجویدی در ابتدا تحت نظر پدر به یادگیری موسیقی پرداخت، و کم کم نواختن تار را فرا گفت.

چند سال بعد و در دوره ی نوجوانی، زمانی که  تجویدی وارد پیشاهنگی شد، نواختن فلوت و نت موسیقی را با شاگردی نزد ظهیرالدینی آموخت. وی در ۱۶ سالگی برای آموختن ویولن پیش آقای سپهری رفته، و سپس برای یاد گرفتن ردیف های موسیقی ایرانی ۲ سال نیز شاگرد استاد یاحقی بود.

او سپس برای مدت ۸ سال در کلاس های استاد ابوالحسن صبا شرکت کرد و نواختن ویولن و سه تار را کامل تر کرد، در همان دوره با توصیه استاد صبا، برای تکمیل تکنیک های ویولن نوازی خود و آشنایی با شیوه های غربی، مدتی را نزد ملیک آبراهیمیان و بابگن تامبرازیان آموزش دید.

علاوه بر اینها وی برای تکمیل علم موسیقایی خود، چندین سال نزد هوشنگ استوار به مطالعه و تحقیق درباره هارمونی و ارکستراسیون پرداخت.

در کلاس های آزاد موسیقی در آن زمان، تجویدی در کنار ابوالحسن صبا، نقش استادیار را به عهده داشت و پس از فوت صبا، آموزش ویولون به هنرجویان را در هنرستان عالی موسیقی ملی به عهده گرفت.

علی تجویدی یکی از چهره های شاخص و ماندگار آهنگسازی در موسیقی سنتی ایران است و آثار گوش نواز و زیبای او جزو گنجینه ی هنر موسیقی این سرزمین محسوب می شوند. آثار ضبط شده ی او در آرشیو برنامه های گلها از میراث با ارزش این سرزمین است. 

علی تجویدی، نوازنده برجسته ویولن پس از ۵ سال تحمل رنج بستر بیماری، سرانجام اسفند سال ۱۳۸۴ در منزل خود درگذشت.

علی تجویدی شرح حال خود را این گونه بیان می‌کند: “اولین سازی که آموختم، تار بود. ضمناً موقعی که در دبیرستان تحصیل می‌کردم، به گروه پیش آهنگی وارد شدم. فلوت و نی را نزد ظهیرالدینی و نت خوانی را از موسی معروفی در مدرسه دارالفنون آموختم. ویولن را نزد نصرت الله سپهری که از شاگردان کلنل وزیری بود فراگرفتم و سپس به کلاس حسین یا حقی رفتم و ردیف را آموختم. ۶سال به کلاس مرحوم ابوالحسن صبا رفتم و نزد این استاد به فرا گرفتن موسیقی و نوازندگی ویولن پرداختم. در ضمن، سه تار وضرب را هم نزد ایشان یاد گرفتم و برای پیشرفت تکنیک ویولن، بنا به توصیه ایشان ۳ سال نزد ملیک آبراهیمیان و بابگن تامبرازیان رفتم و کتاب های شوچیک، کایزر و هری مالی را کار کردم و نیز به وسیله یکی از دوستانم با حاج آقا محمدایرانی و جناب رکن الدین مختاری و سایر موسیقی دانان ایرانی، از جمله نورعلی برومند و مرحوم طاهر زاده و مرحوم قهرمانی آشنا شدم.”


همین حالا شروع کن

آموزش آنلاین و اصولی ویولن ایرانی