promotion
سه‌تار ۲ (شیوه اختصا...
Loading...
سه‌تار ۲ (شیوه اختصاصی)-طینوش بهرامی
سه‌تار ۲ (شیوه اختصاصی)
طینوش بهرامی
توجه
اینترنت مصرفی خنیاگر برای دانلود و تماشا اندک است
ضمانت یادگیری - بازگشت وجه تا ۹۰ روز
مشاور و پشتیبانآرمین پرنیان
فصل ۱
مشاهده رایگان
۱قسمت ۱ - بخش ۱
توضیح شیوه استفاده از ناخنک‌ها و مضراب‌های ساختنی بجای ناخن. نحوه کنترل مضراب برای جلوگیری از برخورد به کاسه ساز. شروع آموزش حرکات کششی، چکشی، مالشی و سرشی
۱۹:۲۷
نیازمند ۱ هفته تمرین
۲قسمت ۱ - بخش ۲
شروع آموزش نظام‌های انگشت‌گذاری دست چپ و حرکات مربوط به دست چپ. شروع تدریس قطعه ضربی ماهور از میرزا حسین قلی. آموزش مفاهیم «کمتر و بیشتر»
۲۱:۱۱دارای پیوست
نیازمند ۲ هفته تمرین
فصل ۲
مشاهده و خرید
خرید کامل مجموعه به صرفه‌تر است
۱قسمت ۲ - بخش ۱
معرفی کوک جدید دو سل ر و تغییرات مربوط به آن روی سیم زرد. اجرای دو قطعه از دوره مقدماتی با استفاده از تکنیک‌های جدید
۲۲:۳۴
نیازمند ۱ هفته تمرین
۲قسمت ۲ - بخش ۲
حرکات عقب‌رونده با استفاده از انگشت سوم و آموزش پیش‌درآمد دشتی از موسی خان معروفی
۲۴:۴۰دارای پیوست
نیازمند ۲ هفته تمرین
فصل ۳
مشاهده و خرید
خرید کامل مجموعه به صرفه‌تر است
۱قسمت ۳
معرفی کوک جدید سی بمل و توضیح نحوه جابجای نت‌ها بر اساس این کوک
۰۷:۳۹
نیازمند ۱ هفته تمرین
۲قسمت ۴ - بخش ۱
یک تغییر کوک جدید، قطعه پیش‌درآمد اصفهان از مرتضی نی‌داوود و توضیح عمل «خفه کردن» در سه تار از مواردی است که در این قسمت آموزش داده می‌شود.
۲۳:۵۸دارای پیوست
نیازمند ۲ هفته تمرین
۳قسمت ۴ - بخش ۲
آموزش فیگورهای مضرابی جدید در میزان 6/8 و اجرا و آموزش قطعات بهار دلنشین اثر روح‌الله خالقی و شب مهتاب (امشب شب مهتابه) اثر علی‌اکبر شیدا
۱۷:۲۸دارای پیوست
نیازمند ۲ هفته تمرین
فصل ۴
مشاهده و خرید
خرید کامل مجموعه به صرفه‌تر است
۱قسمت ۵
توضیح کامل مضراب دراب و زمان و شیوه استفاده از آن. معرفی پایه‌های چهارمضراب و تک‌دوتک و اجرا و آموزش قطعه زنگ شتر
۲۸:۲۲
نیازمند ۳ هفته تمرین
۲قسمت ۶ - بخش ۱
توضیح مقایسه‌ای ریز و دراب، اجرا در دستگاه ماهور، اجرا و آموزش در بیات اصفهان و آموزش تریل
۱۸:۵۲
نیازمند ۲ هفته تمرین
۳قسمت ۶ - بخش ۲
اجرای ادامه و تکمیل قطعه ضربی ماهور میرزا حسین قلی تا انتها، توضیح تکمیلی مضراب تک‌دوتک روی سیم زرد
۱۸:۰۱دارای پیوست
نیازمند ۳ هفته تمرین
۴قسمت ۷
آموزش تکنیک پیشرفته‌تر دراب از چپ و تکنیک کندن سیم. اجرا و آموزش رنگ فرح‌انگیز
۳۴:۱۵
نیازمند ۲ هفته تمرین
تعویض سیم و کوک سه‌تار
مشاهده رایگان
۱تعویض سیم سه تار
بسیاری مواقع ممکن سیم‌های سه تار و به خصوص سیم زرد پاره شوند. در این مواقع به راحتی می‌توان سیم را تعویض کرد. این قسمت به آموزش تعویض سیم سه تار می‌پردازد.
۰۹:۰۴
۲کوک سه تار
بعد از تعویض سیم سه تار در قسمت قبل، حالا نوبت به کوک کردن سه تار می‌رسد. در این قسمت شیوه‌ی کوک مرسوم دو سل دو آموزش داده می‌شود. کوک‌های دیگر در قسمت‌های دیگر گفته شده است.
۰۸:۱۵
فایل‌های تکمیلی دوره

کتابچه رایگان آموزش نت‌خوانی

الفبا و زبان موسیقی را به ساده‌ترین شکل با خنیاگر بیاموزید

توضیحات

سه‌تار ۲ (شیوه اختصاصی)طینوش بهرامی
در مجموعه آموزش سه تار مقدماتی، شما کاملا با جغرافیای سه تار آشنا شدید و توانستید به خوبی صدای ساز را بیرون بکشید. چند تکنیک و قطعه ساده را نیز فراگرفتید و در مجموع می‌توان گفت در حد بسیار خوبی در ساز سه تار پیش آمدید. در مجموعه حاضر، یعنی آموزش سه تار متوسطه ۱ شما تکنیک‌های بسیاری را فرا خواهید گرفت. این تکنیک‌ها در واقع مفاهیمی هستند که پایه و اساس نوازندگی سه تار را تشکیل می‌دهند و مثل یک سری ابزار برای شما عمل می‌کنند. با این ابزاری که در انتهای این مجموعه در اختیار خواهید داشت، می‌توانید به سادگی هر نتی یا هر قطعه‌ای را اجرا کنید و حتی خودتان نیز به سلیقه خود آن را شاخ و برگ ببخشید. مجموعه آموزش سه تار متوسطه ۱ بسیار بسیار برای یک نوازنده سه تار اهمیت دارد تا بتواند دست خود را برای یک نوازنده حرفه‌ای شدن آماده کند.

سوالات متداول

مرجع تدریس این مجموعه چه کتابی است؟
یادگیری این مجموعه چه مدت زمان می‌برد؟
پیش‌نیاز این مجموعه چیست؟
نظرات کاربران
۴.۸/۵۴۶ رای

برای ثبت امتیاز و نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید

۴.۸۴۶ نفر رای داده‌اند
۵
۴
۳
۲
۱

علیرضا منصورکیایی
استاد عالی وبا بیان شیوا درسها رو توضیح داد ند.
محسن معرفی
استاد بهرامی خیلی خوب و جامع و به روش خودشون مطالب رو توضیح میدن
Masih Mohaghegh
عالللللی استاد بهرامی بینظیرند
آرش هنرور
بسیار دوره کامل و جامعی هست که بر پاییه اصول صحیح آموزش رو پیش برده و نتیجه بعد از تمرینات هر جلسه قابل مشاهده است
نمایش بیشتر
درباره ساز

سه تار در بین اقوام ایرانی

شباهت بالای سه تار با ساز تار سبب شده که حتی به آن لقب "خواهر تار" نیز بدهند. در اشعار پارسی بسیاری به نوای آن اشاره شده است از جمله شهریار در باب آن می سراید:

آنچه دیدم از نوای زندگی نا مبتذل                  ناله سیم سه تارم بود و دیوان غزل

سازندگان مشهور و چیره دست سه تار اغلب هنرمندانی از شهر کنگاور استان کرمانشاه هستند. میرزا عبدالله استاد چیره دست ساز های سه تار و تار نقش اساسی در همگانی کردن موسیقی سه تار در بین مردم داشتند.

در گذشته نواختن و شنیدن این نوا فقط در بین اشراف زادگان و شاهزادگان رایج بود. از ظرافت این ساز همین بس که کوچکترین تغییر در فرکانس این صدا آسیب جدی به خوش آهنگی موسیقی آن وارد می کند.

علاوه به شنیدن موسیقی سه تار فقط محدود به قشر خاصی از مردم نیست و طرفداران زیادی در بین مردم اهالی هنر دوست، شاعران، صوفیان و... دارد.

اگرچه اشاره کردیم این ساز مشابهت ظاهری زیادی با تار، دو تار و تنبور دارد ولی زمانی یک نوازنده را می توان هنرمند دانست که زمان زیادی را صرف آموزش و تمرین و ممارست کند تا به آن درجه برسد.

مقایسه ساز های تار و سه تار

● از جمله شباهت این دو ساز، تعداد پرده های آن هاست که به تعداد ۲۵ عدد هستند.

● سیم های سه تار " دو، سل، دو، دو" هستند اگرچه در تار از هر یک دو تا به کار رفته است که تعداد همه آن ها به ۶ عدد سیم می رسد. از جمله آن ها "دو دو، سل سل، دو دو" هستند.

● از دیگر تشابه های این دو ساز، نحوه انگشت گذاری است که در تار این کار به دلیل ضخامت بیشتر دسته ساز سخت تر رخ می دهد.

● پوستی که بر کاسه تار قرار گرفته سبب شده آوای نواخته شده آن در مقایسه به سه تار از وسعت و طنین بیشتری برخوردار باشد. هم چنین حجم صدا و وضوح آن نیز بیشتر از ساز سه تار است که فقط صفحه چوبی بر کاسه آن تعبیه می شود.

● در نگهداری تار نسبت به سه تار باید مراقبت بیشتری صورت گیرد زیرا در برابر عوامل محیطی مانند تغییر آب و هوا و رطوبت سریع واکنش نشان می دهد. اگر زمانی احساس کردید صدای تار که می نوازید بسیار بم شده است حتما نبود رطوبت قسمت پوست آن را بررسی کنید که دور از انتظار نیست.

● از دیگر تفاوت های ظاهری این دو ساز شکل کاسه آن هاست که در سه تار به شکل ملاقه ای و از ترکه های چوبی آن را می سازند در حالی که در تار از چوب توت برای آن استفاده می شود که نیاز است پس از تو خالی کردن چوب و تراشیدن آن ها، قطعه های چوب به هم وصل شوند.

● امروزه اغلب از روده گوسفند برای پرده های معمولی تار و سه تار استفاده می شود که علی رغم معایبی همچون زبری بیشتر و دوام کمتر ترجیح داده می شوند از جمله مزیت های آن می توان اشاره کرد که در زمان حرکت بر روی نت های متغیر، نرم تر و لغزنده تر عمل می کنند.

● ساز های تار و سه تار بر خلاف گیتار فاقد پرده های ثابت هستند و هنر جویان مبتدی را در زمینه تعویض و یا تنظیم آن دچار چالشی سخت می کند.

● همانطور که گفته شد در نوازندگی سه تار، ناخن انگشت سبابه نقش اساسی دارد که در نتیجه حرکات آن، سیم ها به ارتعاش در می آیند در حالی که در تار یک قطعه فلز برنجی نقش اصلی را ایفا می کند.

ظرافت و لطافتی که از آوا های سه تار در مقایسه با تار شنیده می شود می تواند به شما کمک کند که به روحیات هر دو پی ببرید. اگر بخواهیم در یک کلام خلاصه کنیم سه تار همچون دختر خانواده است همان اندازه ظریف و طناز و تار همچون پسر خانواده قوی و چابک به نظر می رسد.

آموزش تار یا سه تار

یکی از سوالات متداول علاقه مندان به موسیقی این است که تار را بیاموزیم بهتر است یا سه تار؟ در پاسخ باید بگوییم که نه تنها در یادگیری موسیقی بلکه هر هنر یا مهارتی اول به درون خود مراجعه کنید ببینید به چه چیزی علاقه دارید!

اگرچه داشتن استعداد، تلاش و پشتکار در مسیر آموزش بسیار مهم است اما داشتن علاقه پیمایش مسیر را بسیار سرعت می بخشد.

با توجه به اینکه هر دو این ساز ها مشابهت زیادی دارند برای اطمینان از علاقه خود به فراگیری هنر موسیقی، اساتید اغلب پیشنهاد می کنند از سه تار شروع کنید. شاید یکی از دلایل این پیشنهاد قیمت کمتر این ساز باشد (قیمت تار معمولی حدود ۲ میلیون است در حالی که برای خرید سه تار در همین سطح فقط نیاز به هزینه کردن ۴۰۰ هزار تومان است).

شرایط نگهداری سه‌ تار

اگر دوست دارید که آوای ساز سه تار شما حتی بعد از گذشت مدت ها نیز مثل روز اول باشد حتما به شرایط نگهداری آن توجه کنید تا متحمل هزینه دوباره نیز نشوید از جمله:

● استفاده از محلول‌ های پاک کننده مانند الکل و لاک سبب می ‌شود که سه ‌تار همانند روز اول جلا و برق خود را داشته باشد.

● سه ‌تار از جمله ساز های حساسی است که ممکن است در زمان رفت و آمد دچار آسیب شود بنابراین جا به ‌جایی آن را با کاور مخصوص فراموش نکنید.‌

● رطوبت، حرارت و برخورد مستقیم نور خورشید آسیب جدی به سه ‌تار وارد می‌ کند.

● زمانی که قصد نواختن با سه ‌تار دارید حتما دست‌ های خود را از نظر آلودگی چک کنید که مبادا با دست ‌های چرب با آن کار کنید که کیفیت صدا دهی تحت تاثیر قرار می‌ گیرد.

● اگر مدت طولانی ساز را به حال خود رها کنید ممکن است به اصطلاح به خواب برود پس هر چند وقت یک بار به آن تمرین کنید

مشاور و پشتیبانآرمین پرنیان
رفع اشکال و پاسخ به سوالات چگونه است؟
ضمانت یادگیری - بازگشت وجه تا ۹۰ روز